Udforsk asiatisk mad på danske restauranter

I Danmark har vi et kæmpe stort udvalg af restauranter, som tilbyder lækker mad fra hele verden. At udforske kulturer gennem deres mad er en spændende oplevelse, som man eventuelt kan starte, inden man rejser til landende. Det kan også være god inspiration til egen madlavning, at man prøver nye retter fra andre lande. Hvis du vil have et overblik over restauranter og spisesteder, så kan du finde det her og her .

Der er stor variation

Asiatisk mad er ikke bare en kinaboks. Det er en meget stor variation i maden, så du kan prøve dig frem og finde nye favoritter. Der er stor forskel på østasiatisk og sydasiatisk mad, fx. I Indisk mad finder du mange vegetariske retter, da en stor del af befolkningen er vegetarer. Du finder de stærke curries, som mange kender, men der findes også lækre, krydrede retter, som slet ikke er stærke. Vietnamesisk mad kan være stærk, men det er ofte ikke sagen. Her er der til gengæld tilføjet tonsvis af smag med lækre saucer og ikke mindst massevis af friske krydderurter. I Danmark tror mange, at kinesisk mad er friture og sovs, men i de traditionelle retter er det tit meget lettere tilberedninger med masser af grøntsager og krydderier. Der bruges også mange marinader.

Gør-det-selv

Der findes mange, mange flere slags asiatisk mad, så det er bare med at udforske dem fra en ende af. Hvis du får lyst til selv at lave nogle af retterne, så findes der masser af kogebøger, online opskrifter og endda videoer, som viser dig præcis, hvordan maden skal laves. Kan du ikke finde ingredienserne i dit lokale supermarked, så kan de ofte findes i Asianmarkets eller online. Her finder du et bredt udvalg og ingredienser, og du finder også ofte snacks og drikkevarer fra området, som kan være sjove at prøve.

Lav en sjov plan

Vil du udforske asiatisk mad, så kan det laves til et sjovt eventyr. Du kan gøre det sammen med din partner. Kig på de linkede sider og find en restaurant perland. Skriv dem på hvert deres stykke papir og fold stykkerne. Når I så vil ud og spise, så trækker I et stykke papir, og så er dagens restaurant og land bestemt for jer. Det er nemt og sjovt og så sker der også noget spændende.