Sådan kan du holde din båd i god stand

De fleste bådejere ved, hvor vigtigt det er at passe og pleje deres båd. Bådens evne til at bryde bølgerne og sejle effektivt er faktisk afhængige af, at båden får den rette behandling.

Men hvordan sikrer man båden den pleje, som den har egentligt behov for? Læs med her.

De rette produkter gør en forskel

Når man skal gøre sin båd klar til en ny sæson på havet, er det vigtigt, at man gør det grundigt. Det hedder sig ganske enkelt, at jo bedre produkter du bruger, jo bedre beskyttelse får du. Det er vigtigt at bruge de rette produkter, fordi det har betydning for bådens performance i vandet – og for at den performance bliver ved med at være god længst tid muligt.

Vi anbefaler, at man anvender produkter fra Marine-giganten Hempel. Produkter som Hempel light primer kombineret med efterfølgende god bundmaling, er med til at sikre en bund, som alger og andet skidt fra vandet ikke kan binde sig lige så let til. Det betyder, at båden er resistent over for netop de ting, som kan være med til at sløve den i vandet. Resultatet – ud over at båden ganske enkelt holder længere – bliver derfor, at båden bryder igennem vandets overflade mere ubesværet. Det betyder, at motoren ikke må arbejde lige så hårdt for at sikre god fremdrift, hvilket igen betyder sparede penge på brændstof. For når båden ikke må pumpe samme mængde diesel igennem motoren for at generere kræfter til at rykke frem, så holder tanken sig fyldt i længere tid.

De produkter du vælger til din båd, skal dog ikke bare gribes i blinde fra hylderne. Du bør altid vælge dine plejeprodukter ud fra den type skrog, som din båd har. Der er således stor forskel på plejebehovet, hvis du f.eks. har en båd i træ kontra i kulfiber.

Følg produkternes anvisninger grundigt, når du skal påføre dem – og sørg altid for at have vasket og renset din båd grundigt, inden du går i gang med at påføre de enkelte produkter. Dette gælder særligt, når du arbejder med bunden på båden, som er det sted, der udsættes mest for slid.